Blogger
Flickr
Cím: 1225 Budapest, Őszirózsa u. 4. | E-mail: mail@karabiner.hu | Telefon/Fax/Üzenetrögzítő: +36-1/207-1898

Kézhigiénés kampány

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik kiemelt programja: Ments Életeket: Moss Kezet. Ehhez kapcsolódva indul el hazánkban – az Országos Tisztifőorvosi Hivatal kezdeményezéséből és támogatásával – a „Nemzeti kézhigiénés kampány” az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzésére.

Az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzésében a kézhigiéne az egyik legfontosabb elem. Az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések akár 50-70%-a megelőzhető. Az úgynevezett „infekciókontroll”, vagyis például a fertőtlenítés, a sterilizálás, a védőeszközök használata és természetesen az olyan egyszerű módszerek, mint a kézmosás, segíthetnek ebben.

A 2011. március 1-jén indult kézhigiénés kampány célja, hogy egyre kisebb kockázatot jelentsenek az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések, egyre kevesebb beteg fertőződjön meg és az ebből következő halálesetek számát a lehető legalacsonyabbra szorítsák, a kézhigiénés gyakorlat javítása illetve fejlesztése révén. Ennek érdekében az Országos Epidemiológiai Központ egy módszertani levelet adott ki, amely a WHO kézhigiénés irányelvén alapul, illetve az ANTSZ honlapján elérhető a WHO kézhigiéne oktató diasor a WHO kézhigiénés irányelvelvéről és a kézhigiéne fejlesztési stratégiája és eszközei.

Elérhetőségeink

Cím:
1225 Budapest, Őszirózsa u. 4.
E-mail:
mail@karabiner.hu
Telefon/Fax/Üzenetrögzítő:
+36-1/207-1898

Facebook

Blogger

Hírlevél

Hírlevelünkre feliratkozva rendszeresen értesítést kaphat a tűzvédelem és a munkavédelem területét érintő jogszabály-változásokról, a tűzvédelmi és munkavédelmi jellegű eseményekről, az ezekkel kapcsolatos hírekről, hasznos tudnivalókról.

InformációNév (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

captcha

Munkavédelem-Wikipédia | Tűzvédelem-Wikipédia | Munkavedelem.lap.hu | Tuzvedelem.lap.hu