Blogger
Flickr
Cím: 1225 Budapest, Őszirózsa u. 4. | E-mail: mail@karabiner.hu | Telefon/Fax/Üzenetrögzítő: +36-1/207-1898

Foglalkozási betegségek és fokozott expozíciók bejelentése

A foglalkozási betegségek és fokozott expozíciós esetek bejelentéséről és kivizsgálásáról szóló 27/1996. (VIII. 28.) NM rendelet (módosította: 27/2010. (XII. 31.) NGM rendelet) alapján változott a foglalkozási betegség, foglalkozási eredetű mérgezés és a vegyi anyagok, továbbá zaj okozta fokozott expozíciós esetek bejelentése.

2011. január 1-jével az NM rendelet 2. számú mellékletében szereplőfoglalkozási betegséget, foglalkozási eredetű heveny vagy idült mérgezést (továbbiakban: foglalkozási betegség) és a külön jogszabályban meghatározott vegyi anyagok, továbbá zaj okozta fokozott expozíciós eseteket a munkáltató telephelye szerinti fővárosi és megyei kormányhivatal munkavédelmi felügyelőségéhez kell bejelenteni.

A tüdőfibrózist okozó porok esetében a bejelentést a diagnózist felállító egészségügyi szolgáltató, illetve az Országos Munkahigiénés és Foglalkozás-egészségügyi Intézet (OMFI) végzi.

A foglalkozási betegségek kivizsgálásában 2011. január 1-jétől az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) orvos végzettségű kormánytisztviselője is közreműködik, ennek érdekében a munkavédelmi felügyelőségnek egy munkanapon belül továbbítani kell a bejelentést az OMMF-nek.

Elérhetőségeink

Cím:
1225 Budapest, Őszirózsa u. 4.
E-mail:
mail@karabiner.hu
Telefon/Fax/Üzenetrögzítő:
+36-1/207-1898

Facebook

Blogger

Hírlevél

Hírlevelünkre feliratkozva rendszeresen értesítést kaphat a tűzvédelem és a munkavédelem területét érintő jogszabály-változásokról, a tűzvédelmi és munkavédelmi jellegű eseményekről, az ezekkel kapcsolatos hírekről, hasznos tudnivalókról.

InformációNév (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

captcha

Munkavédelem-Wikipédia | Tűzvédelem-Wikipédia | Munkavedelem.lap.hu | Tuzvedelem.lap.hu