Blogger
Flickr
Cím: 1225 Budapest, Őszirózsa u. 4. | E-mail: mail@karabiner.hu | Telefon/Fax/Üzenetrögzítő: +36-1/207-1898

Igazgatási szünet

A 19/2011. (III. 2.) Kormányrendelet meghatározta az igazgatási szünetet: a kormánytisztviselők, és az államigazgatási szervek más munkavállalói július végétől augusztus végéig, illetve december 23-tól január 6-ig mehetnek szabadságra. Az igazgatási szünet alatt folyamatosan gondoskodni kell a feladat ellátásáról.

Július 18-tól augusztus 21-ig, valamint december 23-tól 2012. január 6-ig igazgatási szünetet rendelt el a kormány a központi államigazgatási szerveknél. A kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény alapján a kormány a központi államigazgatási szervekre, azok területi és helyi szerveire nézve rendeletben állapíthatja meg azt az időszakot – vagyis az igazgatási szünetet -, amely alatt a rendes szabadságot ki kell adni.

Az adott államigazgatási szerv vezetője az igazgatási szüneten belül, az egyes szervezeti egységeknek eltérő időszakban, illetve időtartamban határozhatja meg a szabadság kiadását. Ez a szabadság nem haladhatja meg a kormánytisztviselő évi alapszabadságának háromötödét.

A rendelet hatálya a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényben meghatározott szervekre és az ott foglalkoztatott kormánytisztviselőkre, és más munkavállalókra terjed ki. Így többek között érinti a miniszterelnökséget, a minisztériumokat, a kormányhivatalokat és a központi hivatalokat.

A rendelet szerint az igazgatási szünet alatt úgy kell kiadni a szabadságot, hogy a zavartalan ügymenet biztosítva legyen, ha lakossági ügyfélszolgálattal rendelkező szervről van szó, akkor pedig folyamatosan gondoskodni kell a feladat ellátásáról.

A kormány a helyi önkormányzatok képviselő-testülete számára is ajánlja, hogy a rendelet figyelembe vételével rendeljenek el igazgatási szünetet.

Elérhetőségeink

Cím:
1225 Budapest, Őszirózsa u. 4.
E-mail:
mail@karabiner.hu
Telefon/Fax/Üzenetrögzítő:
+36-1/207-1898

Facebook

Blogger

Hírlevél

Hírlevelünkre feliratkozva rendszeresen értesítést kaphat a tűzvédelem és a munkavédelem területét érintő jogszabály-változásokról, a tűzvédelmi és munkavédelmi jellegű eseményekről, az ezekkel kapcsolatos hírekről, hasznos tudnivalókról.

InformációNév (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

captcha

Munkavédelem-Wikipédia | Tűzvédelem-Wikipédia | Munkavedelem.lap.hu | Tuzvedelem.lap.hu