Blogger
Flickr
Cím: 1225 Budapest, Őszirózsa u. 4. | E-mail: mail@karabiner.hu | Telefon/Fax/Üzenetrögzítő: +36-1/207-1898

Fotópályázat a munkahelyi biztonság és egészségvédelem témájában

Az EU-OSHA meghirdeti második páneurópai fotópályázatát a munkahelyi biztonság és egészségvédelem témájában

A 2009-es pályázat sikerét követően, amelyre több mint 1600 pályamű érkezett, az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) meghirdeti második fotópályázatát. Ezzel az Ügynökség a munkahelyi biztonság és egészségvédelem fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.

A pályázatra olyan képek nevezhetők, amelyek témája a munkahelyi biztonság és egészségvédelem, különös tekintettel a kockázatmegelőzésre – a cél annak bemutatása, miként dolgozhatnak együtt a munkáltatók és a munkavállalók a munkahelyi balesetek és megbetegedések megelőzése érdekében. A pályázaton bárki indulhat – legyen akár hivatásos, akár amatőr fényképész –, aki pályaművét 2011. augusztus 31-ig beküldi az alábbi weboldalra: www.osha-photocompetition.eu

A legjobb fényképeket egy hivatásos fényképészekből és a munkahelyi biztonság és egészségvédelem területén jártas szakemberekből álló nemzetközi zsűri fogja kiválasztani. Az első helyezettet 3000 euróval jutalmazzák. A második és harmadik helyezett díja 2000, illetve 1000 euró. Ezenkívül az idén először 1000 EUR összegű ifjúsági díjjal jutalmazzák a legjobb 21 év alatti pályázó munkáját.

„Az elmúlt években egyre nagyobb tudatosság övezi az EU-ban a munkahelyi biztonságot és egészségvédelmet” – mondja Dr. Jukka Takala, az EU-OSHA igazgatója. „De még ennél is többet kell tennünk, ha biztosítani szeretnénk, hogy a munkavállalókat egész Európában védjék a munkahelyi kockázatoktól. A második fényképpályázat meghirdetésétől azt reméljük, hogy általa valódi képet kapunk majd arról, hogyan tekintenek Európában a munkahelyi biztonság és egészségvédelem kérdésére. Az ifjúsági díj bevezetésének célja, hogy az európai munkavállalók következő generációjához is eljuttassuk a munkahelyi biztonság üzenetét, hogy a jövőben őket is megóvhassuk a munkahelyi kockázatoktól.”

A versenyben az Európai Unió 27 tagállama, az EFTA-országok (Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc), valamint a hat tagjelölt és potenciális tagjelölt ország (Horvátország, Törökország, Szerbia, Montenegró, Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság és Albánia) pályázói vehetnek részt. A pályázat győzteseit 2011 szeptemberében választják ki, majd az „Egészséges munkahelyek” kampány 2011 novemberében, Bilbaóban rendezett zárórendezvényén hirdetik ki.

A legfrissebb hírekről és információkról a pályázat Facebook és Flickr oldalán is tájékozódhat.

Elérhetőségeink

Cím:
1225 Budapest, Őszirózsa u. 4.
E-mail:
mail@karabiner.hu
Telefon/Fax/Üzenetrögzítő:
+36-1/207-1898

Facebook

Blogger

Hírlevél

Hírlevelünkre feliratkozva rendszeresen értesítést kaphat a tűzvédelem és a munkavédelem területét érintő jogszabály-változásokról, a tűzvédelmi és munkavédelmi jellegű eseményekről, az ezekkel kapcsolatos hírekről, hasznos tudnivalókról.

InformációNév (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

captcha

Munkavédelem-Wikipédia | Tűzvédelem-Wikipédia | Munkavedelem.lap.hu | Tuzvedelem.lap.hu