Blogger
Flickr
Cím: 1225 Budapest, Őszirózsa u. 4. | E-mail: mail@karabiner.hu | Telefon/Fax/Üzenetrögzítő: +36-1/207-1898

Együttműködés az OMMF és az MBFH között

Az ellenőrzési feladatok elosztásáról és számos más, jogszabály előkészítést, tájékoztatást érintő kérdésről írt alá újabb megállapodást az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) elnöke Dr. Bakos József, és a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal (MBFH) elnöke Jászai Sándor.

A megállapodás lényeges eleme, hogy már csak a mélyépítésnek nem minősülő, 300 négyzetméternél nagyobb alapterületű, bányászati módszerekkel kialakított, föld alatti tárolóterek (pincék) kialakításánál, karbantartásánál végez munkabiztonsági és a munkaügyi ellenőrzéseket az MBFH. Az ennél kisebb alapterületű, mélyépítésnek nem minősülő munkálatok, pince létesítések esetében az OMMF szakmai irányításával működő munkaügyi és munkavédelmi felügyelőségek őrködnek a szabályok betartása felett. A megállapodás ezzel együtt lehetővé teszi, hogy egyes esetekben, például a súlyos munkabalesetek kivizsgálásánál szakmai segítséget kapjanak a munkavédelmi felügyelők a Bányászati Hivatal munkatársaitól.
Újdonságnak számít az eddigi gyakorlathoz képest, hogy a bányaüzemek területén, de más munkáltatók által végzett, nem bányászati tevékenység munkabiztonsági és munkaügyi felügyelete szintén az illetékes munkavédelmi felügyelőség, illetve munkaügyi felügyelőség hatáskörébe tartozik ezen túl.

Elérhetőségeink

Cím:
1225 Budapest, Őszirózsa u. 4.
E-mail:
mail@karabiner.hu
Telefon/Fax/Üzenetrögzítő:
+36-1/207-1898

Facebook

Blogger

Hírlevél

Hírlevelünkre feliratkozva rendszeresen értesítést kaphat a tűzvédelem és a munkavédelem területét érintő jogszabály-változásokról, a tűzvédelmi és munkavédelmi jellegű eseményekről, az ezekkel kapcsolatos hírekről, hasznos tudnivalókról.

InformációNév (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

captcha

Munkavédelem-Wikipédia | Tűzvédelem-Wikipédia | Munkavedelem.lap.hu | Tuzvedelem.lap.hu