Blogger
Flickr
Cím: 1225 Budapest, Őszirózsa u. 4. | E-mail: mail@karabiner.hu | Telefon/Fax/Üzenetrögzítő: +36-1/207-1898

A munkavédelmi felügyelőségek integrálódtak a Kormányhivatalokba

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőségről, valamint a munkavédelmi és munkaügyi hatóságok kijelöléséről szóló 314/2010. (XII. 27.) Korm. rendelet alapján a regionális munkavédelmi és munkaügyi felügyelőségek integrálódtak a fővárosi és megyei kormányhivatalokba.

2011. január 1-jével megszűntek az OMMF regionális munkavédelmi és munkaügyi felügyelőségei.

A Kormány

- a munkavédelmi hatósági feladatok ellátására a fővárosi és megyei kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervének munkavédelmi felügyelőségét (továbbiakban: munkavédelmi felügyelőség),

- a munkaügyi hatósági feladatok ellátására pedig a fővárosi és megyei kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervének munkaügyi felügyelőségét (továbbiakban: munkaügyi felügyelőség)

jelölte ki.

Mindazokat a hatósági feladatokat, amelyeket korábban a regionális felügyelőségek láttak el, a továbbiakban a kormányhivatalok keretében működő munkavédelmi, illetve munkaügyi felügyelőségek látják el.

A 2011. január 1-jén a regionális felügyelőségnél folyamatban lévő közigazgatási hatósági ügyekben a továbbiakban a kormányhivatal keretében működő munkavédelmi, illetve munkaügyi felügyelőség jár el.

Hatósági ellenőrzés lefolytatására és intézkedés foganatosítására változatlanul a munkavédelmi, illetve a munkaügyi felügyelők jogosultak. Munkavédelmi bírság kiszabására a munkavédelmi felügyelőség vezetője, munkaügyi bírság kiszabására a munkaügyi felügyelőség vezetője jogosult.

A munkavédelmi, valamint a munkaügyi felügyelők, továbbá a munkavédelmi felügyelőség vezetője, valamint a munkaügyi felügyelőség vezetője által hozott határozatokat másodfokon változatlanul az OMMF bírálja el.

A nemzetgazdasági miniszter feladatkörébe tartozó jogszabályoknak a szervezeti változással kapcsolatos technikai módosítását a 27/2010. (XII.31.) NGM rendelet tartalmazza.

Elérhetőségeink

Cím:
1225 Budapest, Őszirózsa u. 4.
E-mail:
mail@karabiner.hu
Telefon/Fax/Üzenetrögzítő:
+36-1/207-1898

Facebook

Blogger

Hírlevél

Hírlevelünkre feliratkozva rendszeresen értesítést kaphat a tűzvédelem és a munkavédelem területét érintő jogszabály-változásokról, a tűzvédelmi és munkavédelmi jellegű eseményekről, az ezekkel kapcsolatos hírekről, hasznos tudnivalókról.

InformációNév (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

captcha

Munkavédelem-Wikipédia | Tűzvédelem-Wikipédia | Munkavedelem.lap.hu | Tuzvedelem.lap.hu